martes, 24 de enero de 2017

XI Olimpíada de Geografia. Convocatòria.

XI Olimpíada de Geografia (Illes Balears)
UIB, dimarts 21 de febrer de 2017


A partir del que disposa el conveni de col·laboració entre la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria d’Educació i Universitat, es convoca la XI Olimpíada de Geografia, de caràcter autonòmic, que tindrà lloc el dimarts 21 de febrer de 2017 a les 9.30 hores, a la UIB.


BASES
1. Pot participar a la XI Olimpíada de Geografia tot l’alumnat matriculat al segon curs de batxillerat que cursi l’assignatura Geografia en qualsevol centre públic, concertat o privat de les Illes Balears.

2. El nombre màxim de participants és de 7 per centre. Si el centre té diversos grups de geografia, pot presentar fins a 12 alumnes. En cap cas, cap centre no hi pot participar amb més de 12 alumnes.

3. L’alumnat que es presenti ha de ser avalat per un professor del seu centre d’ensenyament, que tindrà la funció de motivar-lo i preparar-lo.

4. Les proves constaran de preguntes d’opció múltiple tendrà una durada aproximada d’una hora.

5. El programa de continguts és el mateix que el temari de selectivitat i, en tot cas, inclou aspectes que hi estan vinculats.

6. Els premis es distribuiran de la manera següent:

6.1. Premis per a l’alumnat:
Els tres primers qualificats individuals:
• Matrícula gratuïta per a l’any acadèmic 2017-18 en qualsevol titulació impartida a la UIB.
• Opció a participar, com a representants de les Illes Balears, a la VIII Olimpíada de Geografia d’Espanya, d’àmbit estatal, que es farà a Santiago de Compostel·la els dies 24 i 25 de març de 2017
• Xec regal de 250 euros (1r premi), de 200 euros /2n premi) i de 150 euros (3r premi) en material informàtic, audiovisual, didàctic o bibliogràfic
• A més el primer premi tendrà estada gratuïta durant el primer mes del curs 2017-18 a la Residència d’Estudiants de la UIB, si l’estudiant té plaça a la Residència (procediment de sol·licitud i assignació de places disponible a ). Si no és resident, el premi es canviarà per un abonament individual anual a CampusEsport.

Accèssits: s’atorgaran tres diplomes, un per a cada alumne més ben qualificat d’Eivissa i Formentera, Menorca i Mallorca.

En el repartiment dels diplomes per illes no hi prendrà part l’alumnat que ja hagi aconseguit qualque altre premi. En cap cas, un alumne no pot acumular més d’un guardó.

6.2. Premis per als centres:
• Els tres centres que hagin aconseguit més bones qualificacions (mitjana de les puntuacions dels tres millors alumnes; per optar al premi es requereix un mínim de tres participants per centre) rebran un diploma acreditatiu.
• També hi haurà un obsequi per a tot l’alumnat participant.

7. El tribunal serà format pels membres següents:

Dr. Miquel Grimalt Gelabert, professor titular de Geografia Física de la UIB, director del Departament de Geografia, Vocals: Dra. M. Consolació Genovart Rapado, secretària del Col·legi de Geògrafs de les Illes Balears, i Concepció Camps Bosch, professora d’IES.

8. La inscripció a l’Olimpíada implica l’acceptació d’aquestes bases.

REALITZACIÓ DE LES PROVES
Les proves es duran a terme als llocs que s’indiquen:
a) Participants de Mallorca: campus de la UIB, cra. de Valldemossa, km 7,5, Palma. Sala d'actes de l'edifici Jovellanos
b) Participants de Menorca: Seu universitària de Menorca, Can Salort, c/ Major, 14, Alaior.
c) Participants d’Eivissa i Formentera: Seu universitària d’Eivissa i Formentera, c/ Bes, 9, Eivissa.
Hi haurà connexió per videoconferència entre les diverses seus.

Horari de la jornada (dimarts 21 de febrer de 2017) :
9.30 h presentació de l’acte
9.45 h inici de la prova (durada aproximada d’una hora)
Seguidament, presentació dels estudis de Geografia (si és possible, hi haurà connexió a totes les Illes)
Acabades la prova i les presentacions, berenar per a les persones participants

Organització
Departament de Geografia de la UIB
Vicerectorat d'Estudiants de la UIB

Patrocini
Conselleria d'Educació i Universitat
Col·legi de Geògrafs - Illes Balears

Col·laboració:
Editorial Vicens Vives
Editorial Santillana

Coordinadors
Miquel Grimalt Gelabert, professor titular de Geografia Física de la UIB, Concepció Camps Bosch, professora d’IES. Delegada del Col·legi de Geògrafs M. Consolació Genovart


Informació
Trobareu tota la informació sobre la convocatòria a la pàgina web de la Conselleria d'Educació i Universitat, , i a la pàgina web de la UIB http://seras.uib.cat/olimpiades/ (Olimpíades Escolars a les Illes Balears).Vegeu també el bloc de coordinació de geografia http://coordinaciogeografia.blogspot.com, i per a exemples de qüestions de diferents Olimpíades http://coordinaciogeografia.blogspot.com.es/2012/03/exemples-de-preguntes-de-les-olimpiades.html.

Inscripcions
Les inscripcions seran on-line: http://seras.uib.cat/olimpiades/
Termini : del 18 de gener al 15 de febrer

La inscripció l’ha d’efectuar el professor o el responsable que delegui, i hi ha de fer constar la relació d’alumnes que es presenten a les Olimpíades.

No hay comentarios: